• 0
    • 0 Product In de winkelwagen

      Totaal € 0,00

Herbal Friends is importeur van eerste klas kruidenprodukten voor dieren. Na vele jaren praktijkervaring en opleidingen in phytotherapie, gezondheid en voeding kwamen wij steeds meer tot de conclusie dat het moeilijk was om zonder kennis te kunnen beoordelen wat echte kwaliteitsprodukten zijn.

Samenstelling kruiden
Welk deel van de plant wordt er gebruikt, is het op de juiste wijze en moment geoogst en hoe is het behandeld.  Allemaal factoren die er voor zorgen of een natuurprodukt de juiste hoeveelheden inhoudstoffen heeft en dus aan de verwachtingen kan voldoen die er aan toe geschreven worden.
De recepturen van de kruiden zijn samengesteld door dierphytotherapeuten en dierenartsen. De samenstellingen zijn dus niet op één op één kopieën van recepturen voor mensen. Ieder recept is speciaal samengesteld voor die diersoort wij raden u dan ook af om een produkt voor een andere diersoort te gebruiken. U vindt bij ons dan ook geen produkten voor katten met etherische oliën (Essentiële oliën of aromatherapie). Een kat kan deze extracten niet afbreken in de lever en zijn voor een kat giftig. Ook vindt u bij ons geen tincturen voor katten op basis van alcolhol maar op basis van plantaardige glycerine.

Naast dat de grondstoffen veilig en kwalitatief goed moeten zijn is de samenstelling van verschillende kruiden een vak apart. U zult bij ons geen produkten vinden die hele lijsten met kruiden bevatten om deze vaak elkaars werkzaamheid beïnvloeden. Voor sommige aandoeningen zullen dit enkelvoudige kruiden zijn terwijl voor andere gezondheidsproblemen er gekozen wordt voor meerdere kruiden die elkaars werkzaamheid versterken of aanvullen.

In verband met de wetgeving zijn wij gebonden in onze gepubliceerde informatievoorziening mocht u meer informatie nodig hebben over de inhoud of werkzaamheid van onze produkten, belt u ons dan gerust wij beantwoorden uw vragen graag.

Kwaliteit en veiligheid
Voor ons is het vanzelfsprekend dat een natuurprodukt als kruiden niet worden vervuild met vulstoffen, smaak- en kleurstoffen, gmo grondstoffen, synthetische conserveringsmiddelen etc. Ook vinden wij de traceerbaarheid van de kruiden en transparantie van het productieproces zeer belangrijk en bezoeken persoonlijk onze leveranciers. De grondstoffen in de produkten hebben vaak geen biologische keurmerk terwijl zij wel biologisch verbouwd zijn. De reden hiervoor is dat registratie van het keurmerk duur is en hierdoor het voor veel boeren niet haalbaar is om een betaalbare grondstof te verbouwen. Alle produkten en grondstoffen zijn geproduceerd volgens de eisen voor produkten voor menselijke consumptie. De produkten worden regelmatig door onafhankelijke laboratoria getest op vervuiling, metalen etc.

Duurzaamheid
Een vaak misbruikt woord maar iets wat wij zelf erg belangrijk vinden.
Wij leveren met name europese produkten, waarvan de grondstoffen voor 99 % ook in Europa verbouwd zijn. De grondstoffen voor de produkten worden bij voorkeur regionaal betrokken en ook bij transport en verwerking wordt er rekening gehouden met milieu en arbeidsomstandigheden. Ons kantoor, opslagloods en presentatieruimte zijn volledig klimaatneutraal en uitgerust met zowel zonneboilers en pv-panelen. De toiletten zijn aangesloten op een grijs water circuit.  Drukwerk is op chloorvrijpapier en onze bedrijfsauto's rijden op groengas verkregen van een lokaal afvalverwerkingsbedrijf. Oude verpakkingsdozen worden verwerkt tot vulmateriaal voor bestellingen en onze verzenddozen zijn bij voorkeur misprints of onbeschadigde gebruikte dozen. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan een beter milieu en overbodig gebruik van grondstoffen. Mocht u voor ons nog ideën hebben, wij  staan altijd open voor suggesties die ons hierin kunnen verbeteren.

 
Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Herbal Friends Webshop

't Steegje 3
7964 KV ANSEN
T: 0522-470077
E: info@herbalfriends.nl